1. Perzische saffraan thee voor 4 serveringen

 

      Twee theelepel zwarte thee

      Vier stuks kardamom

       Twee stuks droge roos bloem

       Dertig draadjes saffraan

      Een liter heet water

     1. Giet eerst een liter kokend water in de theepot

2. Voeg de zwarte thee, kardamom, droge roosbloem en saaffran toe

3. Zet de thee voor 5 minuten op licht vuur om te bereiden.

Perzische Saffraanrijst met Rundvlees Kabob

Perzische Saffraanrijst met Rundvlees Kabob    Porties: 4      ingrediënten: 2 pond lamsvlees zonder been 1/2 kopje extra vierge olijfolie 1/4 kopje vers limoensap 2 grote uien, geraspt 1 teentje knoflook, geplet 4 middelgrote tomaten 1 el sumak (optioneel) 1/2 theelepel saffraan, in poedervorm (voor marinade) 2 kopjes basmati rijst (optioneel) 1 theelepel zout 1/4 theelepel zwarte peper 1/4 theelepel saffraan, in poedervorm (voor marinade) 2 pond basmati rijst 5 el druivenpitolie of olijfolie 1 el zout 1/4 theelepel saffraan, in poedervorm (voor rijst)      Voorbereiding: Bereid de marinade voor: combineer olijfolie, limoensap, uien, knoflook, saffraan, zout en zwarte peper. Snijd het lamsvlees in stukken van 1 cm dik en 4-5 cm lang. Verwijder niet al het vet omdat u het nodig heeft om te smelten. Marineer een nacht (bij voorkeur 24 uur) in de koelkast. Container moet worden afgedekt. Bereid rijst: Was de rijst 2-3 keer en laat 3-4 uur weken in gezout warm water en laat het water weglopen. Giet water in een grote anti-aanbakpan tot het halfvol is en breng het aan de kook. Voeg rijst en een lepel zout toe en blijf koken tot de rijst zacht wordt. Giet rijst in een afvoer en was deze met licht warm water. Voeg 2 eetlepel olie in de pan en voeg rijst toe. Voeg de rest van de olie toe over rijst. Dek de pan af en kook ongeveer een half uur op laag vuur. Als de kooktijd wordt verlengd, vormt zich een heerlijke krokante laag rijst op de bodem van de pan. Week de geplette saffraan in 2 eetlepels kokend water en leg deze opzij. Rijg lamsvlees op lange, dunne metalen spiesjes. Bestrijk met marinade. Rijg hele tomaten afzonderlijk op een andere spies. Barbecue aan elke kant gedurende ongeveer 5 minuten, draaien vaak. Serveer warm met gewone rijst of op brood uit het Midden-Oosten. Strooi wat sumak op het lam.   Opmerking: u kunt de stukken lamsvlees / rundvlees 10 minuten aan elke kant in een braadpan grillen. Tijdens het koken moet de deur van de grill gesloten zijn, dit zal het geroosterde lamsvlees / het rundvlees malser maken. Het is niet nodig stukken lamsvlees / rundvlees op spiesjes te speren

Saffraan Rijst toetje (Sholeh Zard)

ingrediënten  1 kopje witte rijst  2 kopjes witte suiker  ¼ kopjes boter  2 theelepels gemalen saffraan  3 kopjes water  ¼ kopjes geschaafde amandelen  ½ kopjes rozenwater  1 theelepel gemalen kardemom  2 theelepels gemalen kaneel Instructions Spoel de rijst met koud water, doe de rijst en 2 kopjes water in een kom, laat het een nacht weken. Giet de geweekte rijst af, plaats in een grote pot, voeg 3 kopjes water toe, breng aan de kook op middelhoog vuur, zet dan het vuur lager en kook op laag vuur tot de rijst zacht is, af en toe roeren. Voeg indien nodig meer water toe. Voeg suiker toe aan de pot en roer tot het volledig is opgelost en roer de rijst om de zoveel tijd zodat deze niet aan de bodem van de pot blijft kleven. Voeg 5 eetlepels heet water toe aan de gemalen saffraan. Laat het brouwen terwijl de rijst kookt. Voeg boter, gemalen kardemom, rozenwater en saffraan toe aan de rijst. Blijf de pudding op het fornuis op laag vuur koken totdat deze dicht is. Voeg vijf minuten voor het serveren verzilverde amandelen toe. Plaats het in kleine kommen. Garneer met kaneel en reepjes amandel of pistache. Laat afkoelen voor het opdienen.